Скумрия с доматен сос и маслини на фурна

ВИОЛЕТА МАТЕВАВИОЛЕТА МАТЕВА
Експерт
397
1k
795
239
4
20/01/2019
"Скумрия всякак хапваме, ама така е просто вълшебна и със сос, който с удоволствие да оберем с хлебче "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 046
  • Преглеждания за месеца38
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Скумрията се срязва през корема на две части, почиства се добре от главата и от вътрешностите. Измива се обилно с вода и оставяме в съд да се отцеди.

Приготвя се сос в тенджерка, като се загрява олио и запържваме нарязана глава лук с щипка сол.

Когато омекне, добавяме пасирани на сос буркан с домати, разбърква се и прибавяме голяма щипка захар и сол.

Оставя се да заври и прехвърляме в тавичка. Нареждаме отгоре парчета скумрия, а между тях сипваме маслинки и поръсваме с щипка-две чубрица.

Печем скумрията с доматен сос в загрята фурна 180°C около 30 минути до готовност на рибата.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар