Ezine.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Скумрия с доматен сос и маслини на фурна

Скумрия с доматен сос и маслини на фурна

ВИОЛЕТА МАТЕВАВИОЛЕТА МАТЕВА
Експерт
4291k1k5
Скумрия с доматен сос и маслини на фурна2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
3
"Скумрия всякак хапваме, ама така е просто вълшебна и със сос, който с удоволствие да оберем с хлебче"

Необходими продукти

  • скумрия - 2 бр. средни
  • олио - 50 мл
  • лук - 1 глава
  • маслини - 15 - 20 бр.
  • сол - на вкус
  • черен пипер
  • чубрица
  • домати - 1 буркан консерва
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Скумрията се срязва през корема на две части, почиства се добре от главата и от вътрешностите. Измива се обилно с вода и оставяме в съд да се отцеди.

Приготвя се сос в тенджерка, като се загрява олио и запържваме нарязана глава лук с щипка сол.

Когато омекне, добавяме пасирани на сос буркан с домати, разбърква се и прибавяме голяма щипка захар и сол.

Оставя се да заври и прехвърляме в тавичка. Нареждаме отгоре парчета скумрия, а между тях сипваме маслинки и поръсваме с щипка-две чубрица.

Печем скумрията с доматен сос в загрята фурна 180°C около 30 минути до готовност на рибата.

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: