Виенски кифлички в хлебопекарна

Йозлям КадироваЙозлям Кадирова
Експерт
296
44
67
2
22/01/2019
Приготвяне100 мин.
Готвене20 мин.
Общо120 мин.
Порции50
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 252
  • Преглеждания за месеца114
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Продуктите се поставят в последователноста, в която са написани по-горе, и се включва хлебопекарна.

Проверете допълнително консистенцията на тестото, тъй като според големината на яйцето може да се добави брашно или мляко, за да се получи меко тесто.

След около 90 минути тестото е готово и се започва с оформяне на кифлички.

Лично на мен ми беше по-удобно да разделя тестото на три равни части и всяка да разточвам на дълга тънка кора, която да разделя на триъгълници (аз исках малки кифлички, затова разделих кората на 16 триъгълника, но вие преценете според вашия вкус).

В широката част на триъгълника поставете натрошено сирене на вкус и увийте на руло, като придърпвате леко и едновременно увивате.

Така процедирайте с цялото тесто за кифлички.

Оставете леко да втасат около 20 минути и изпечете на 180 градуса до готовност.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар