Виенски бисквити

Elena TodorovaElena Todorova
Новак
921359
Виенски бисквити1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4-6

Необходими продукти

  • масло - 150 г
  • пудра захар - 60 г
  • яйца - 2 бр. жълтък
  • брашно - 200 г
  • ванилова есенция - 3 - 4 капки
  • за глазурата
  • пудра захар - 100 г
  • вода - 1 - 2 с.л. вряла
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте маслото на пяна със захарта. Постепенно добавете двата жълтъка, ваниловата есенция и брашното. Ще получите меко тесто, което разточете на тънък лист.

С помощта на чаши или домакински формички изрежете бисквитки. Подредете бисквитките в предварително намазнена тава и печете около 15-20 минути на 160 градуса до бледо порозовяване. Внимателно ги извадете от тавата и ги оставете да се охладят.

Разбъркайте пудрата захар с врялата вода - ще получите полутечна смес, с която трябва да глазирате бисквитките още преди да са изстинали.

Рейтинг

4.7
57
43
30
20
10
Дай твоята оценка: