Пюре от патладжани и домати

Марио НиколовМарио Николов
Новак
447
755
93
13/01/2019
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо51
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ситно нарязаният лук се задушава в половината от растителното масло 4 – 5 мин.

Прибавят се настърганите домати и дафиновият лист, посоляват се и се задушават, докато останат на мазнината.

Патладжаните се изпичат, обелват се и се нарязват на ситно върху дъска, след което се стриват със сол в дървено хаванче.

В останалата половина от растителното масло се запържва брашното до светлозлатисто оцветяване, разрежда се с млякото, смесва се със задушените домати и патладжаните, разбърква се и се кипва няколко минути.

Наръсва се с магданоз.

Пюрето се поднася с яйца на очи и салата по избор.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар