Начин на приготвяне
Почистете и нарежете патладжаните на кръгчета. Прехвърлете ги в купа, налейте студена вода и посолете. Оставете да се отцедят от горчилката за поне 20-тина минути.
Измийте патладжаните и ги подсушете добре.
Загрейте олио в тиган. Оваляйте всеки резен патладжан в брашно и изпържете до хубав златист цвят.
На дъното на тава за печене сипете част от консервираните домати. Намачкайте ги добре и наредете отгоре патладжаните. Сипете върху тях останалата част домати.
Поръсете със сол и захар, налете половин чашка вода.
Поръсете ястието със зеленчуковата подправка и счукания чесън.
Загрейте фурната и изпечете патладжаните до готовност. Поръсете с прясно нарязан магданоз и сервирайте.
Печените патладжани с домати на фурна са готови.