Ezine.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Панирани патладжани с плънка

Панирани патладжани с плънка

Панирани патладжани с плънка2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • патладжани - 4 бр.
  • лук - 2 глави
  • растително масло - ½ ч.ч.
  • сирене - 150 г
  • яйца - 4 бр.
  • галета - 4 с.л.
  • черен пипер
  • магданоз
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжаните се обелват така, че да се запази дръжката им, посоляват се и се оставят да престоят в наклонен съд 30 мин.

Изстискват се, за да се отцеди горчивият им сок, и се изпържват до омекване в половината от растителното масло.

В същата мазнина след патладжаните се изпържва ситно нарязаният лук до светло златист цвят. Прибавят се натрошеното сирене, 2 разбити яйца, черен пипер, сол и магданоз.

Със сместа се пълнят разцепените по дължина и издълбани патладжани.

Панират се в останалите разбити яйца и галетата и се пържат до златисто оцветяване.

Поднасят се с картофено пюре, варен ориз и задушени моркови.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: