ezine.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Панирани патладжани с плънка

Панирани патладжани с плънка

Марио НиколовМарио Николов
Новак
447
809
126
Панирани патладжани с плънка
25/02/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене35 мин.
Общо55 мин.
Порции4

Необходими Продукти

* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Патладжаните се обелват така, че да се запази дръжката им, посоляват се и се оставят да престоят в наклонен съд 30 мин.

Изстискват се, за да се отцеди горчивият им сок, и се изпържват до омекване в половината от растителното масло.

В същата мазнина след патладжаните се изпържва ситно нарязаният лук до светло златист цвят. Прибавят се натрошеното сирене, 2 разбити яйца, черен пипер, сол и магданоз.

Със сместа се пълнят разцепените по дължина и издълбани патладжани.

Панират се в останалите разбити яйца и галетата и се пържат до златисто оцветяване.

Поднасят се с картофено пюре, варен ориз и задушени моркови.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: