Славянски гювеч с бамя

АнабелАнабелКопирайтър332344
07/01/2019
Приготвяне20 мин.
Готвене90 мин.
Общо110 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо449
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Праз лукът се почиства, нарязва се на колелца и се задушава в малко мазнина. Към него се прибавят нарязаните на кръгчета морков и чушка, а след това може и цял и нарязан зелен боб и бамя.

Когато зеленчуците омекнат се прибавя предварително измитият ориз и около половин чаена чаша вода.

Готви се, докато набъбне оризът. Прибавят се картофите, нарязани на средно големи парчета и настъргания предварително домат. Гювечът се поръсва със сол, червен и черен пипер.

Зеленчуците се разбъркват добре и прехвърлят в огнеупорен съд. Слага се една цяла люта чушка, долива се още около две чаши вода и се поставя съда в студена фурна.

Пече се около 30 минути на 200 градуса, а след това температурата се намалява на 170 градуса.

Готовият славянски гювеч се поднася с нарязан на ситно магданоз

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар