Лесна питка за Нова Година

Йозлям КадироваЙозлям Кадирова
Експерт
351
1k
1k
195
2
01/01/2019
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо2 892
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества
Питки

Начин на приготвяне

Пресейте брашното и стоплете млякото. То трябва да е топло (спокойно да можете да държите кутрето си).

Активирайте маята с 1 ч.л. захар, 2 с.л. прясно мляко и малко брашно.

Направете кладенче и добавете вътре съставките, необходими за тестото. Тестото трябва да е меко и еластично.

Оставете да втаса около 30 минути, или докато удвои обема си.

Удвоилото се тесто разделете на 2 части, които разточете на тънка кора, намажете обилно с маргарин и увийте на руло. Нарежете на шайби (колкото пръста ви). Така процедирайте и с втората част от тестото.

Наредете рулцата, а за среда използвайте образувалите се розички по краищата на 2 рула.

Намажете питката с жълтък. Изпечете приготвената питка за Нова Година 180 градуса за около 30 минути.

Висококачествена бамбукова дъска за хляб с решетка
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Висококачествена бамбукова дъска за хляб с решетка
35.99 лв.
Виж ››

Всяко ястие е още по-вкусно, когато е придружено от няколко филийки хляб. Нашата бамбукова дъска за рязане на хляб ще ви помогне да се сдобиете с перфектните филийки. Практична, удобна, с красив дизайн и висококачествен материал. Бамбуковата дъска за хляб има специална решетка за събиране на падналите трохи. Устойчива на следи от нож при рязане.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар