Начин на приготвяне
Пресейте брашното и стоплете млякото. То трябва да е топло (спокойно да можете да държите кутрето си).
Активирайте маята с 1 ч.л. захар, 2 с.л. прясно мляко и малко брашно.
Направете кладенче и добавете вътре съставките, необходими за тестото. Тестото трябва да е меко и еластично.
Оставете да втаса около 30 минути, или докато удвои обема си.
Удвоилото се тесто разделете на 2 части, които разточете на тънка кора, намажете обилно с маргарин и увийте на руло. Нарежете на шайби (колкото пръста ви). Така процедирайте и с втората част от тестото.
Наредете рулцата, а за среда използвайте образувалите се розички по краищата на 2 рула.
Намажете питката с жълтък. Изпечете приготвената питка за Нова Година 180 градуса за около 30 минути.