Мусака от карфиол и тиквичка

13/05/2019
Приготвяне25 мин.
Готвене45 мин.
Общо70 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо203
  • Преглеждания за месеца51
  • Преглеждания за седмицата21
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ситно нарязаният лук се задушава в половината растително масло до светло-жълт цвят, прибавя се оризът и се пържи, докато стане прозрачен.

Карфиолът, накъсан на цветчета, се вари в 1 ½ чаени чаши подсолена вода и 1 супена лъжица растително масло 10 мин.

Тиквичката се нарязва на дребни кубчета, смесва се с лука и ориза и се посолява.

Дъното на намазана с мазнина тавичка се покрива с карфиола, над него се разстила сместа от ориза и тиквичката, над която се нареждат филии от доматите, посоляват се и се наръсват с черен пипер и с останалото растително масло.

Мусаката се залива с отварата от карфиола и се пече в загрята фурна около 30 мин.

Вади се, наръсва се с галета, нарязани копър и магданоз и се залива с яйцата, разбити в киселото мляко с щипка сол.

Пече се отново 10 минути, наръсва се с настъргания кашкавал и парченца от маслото и се запича още 2 – 3 минути.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар