Начин на приготвяне
Намазваме си големия глинен гювеч с олиото. Нарязваме си сланината на тъни парчета и подреждаме с тях дъното на съда.
Зелето нарязваме на дребно, като преди това си отделяме 4 листа. Започваме да подреждаме капама, като върху сланината поставяме двете зелеви листа и разстиламе част от зелето.
Върху него поръсваме половината от ориза, поръсваме с подправите, и поставяме свинските ребра.
Между тях слагаме скилидките чесън, поръсваме пак с подправките, останалия ориз и слагаме от зелето.
Накрая поставяме пилешките бутчета, и между тях нареждаме нарязаната на парчета домашна наденица.
Отгоре поставяме и нарязаното зеле и останалите два листа зеле.
Смесваме зелевата чорба заедно с виното и го изсипваме. Поставяме приготвената капама във фурната и печем за 2.5 часа.