Ezine.bg»Рецепти»Основни ястия»Капама»Капама с кисело зеле и луканка

Капама с кисело зеле и луканка

Мария СимоваМария Симова
Копирайтър
3051k4k2
Капама с кисело зеле и луканка
Снимка: Мария Симова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
130 мин.
Порции
8

Необходими продукти

  • луканка - 1 парче домашна, сурова,
  • кисело зеле - 1 средно
  • сланина - 100 г
  • уни сос - 1 с.л.
  • ориз - 1/2 ч.ч.
  • свинско месо - 1 кг нарязано
  • червен пипер - 1 с.л.
  • черен пипер - смлян
  • олио - 50 мл
  • дафинов лист - 2 бр.
  • сминдух - 3 шушулки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сланината нарежете на парченца, запържете я в тенджера да си пусне мазнината. Сипете накълцаното кисело зеле и гответе до омекване.

Добавете ориза, измит и накиснат във вода. Разбъркайте. Овкусете свинската капама със сминдух, червен и черен пипер. Разбъркайте.

Запържете уни соса с малко черен пипер до извиране. В края добавете нарязаната домашна луканка.

Намазнете гювеч с олио, сложете сместа със зелето, добавете дафинов лист. Поставете луканката с пърженото свинско.

Сипете 1.5. ч.ч. вода, затворете капака и поставете вкусната капама в студена фурна. Гответе за 90 мин. на 200 градуса.

Капамата с кисело зеле и луканка е готова!

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: