Капама с месо и кисело зеле

25/12/2018
Стоянка  Русенова
отСтоянка РусеноваГуру132815922277
  • Приготвяне30 мин.
  • Готвене150 мин.
  • Общо180 мин.
  • Порции6
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо391
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • свински ребра - 1. 5 кг
  • телешко месо - 300 г
  • пилешко месо - 3 бр. бутчета
  • кисело зеле - 1 зелка
  • сланина - 150 г
  • наденица - 2 бр. домашна
  • черен пипер
  • червен пипер - 1 с.л.
  • дафинов лист - 3 бр.
  • вино - 1 ч.ч. червено
  • ориз - 1 ч.ч.
  • олио - 30 мл
  • черен пипер - 3 - 4 бр. зърна
  • зелева чорба - 1 ч.ч.
  • чесън - 3 скилидки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Намазваме си големия глинен гювеч с олиото. Нарязваме си сланината на тъни парчета и подреждаме с тях дъното на съда.

Зелето нарязваме на дребно, като преди това си отделяме 4 листа. Започваме да подреждаме капама, като върху сланината поставяме двете зелеви листа и разстиламе част от зелето.

Върху него поръсваме половината от ориза, поръсваме с подправите, и поставяме свинските ребра.

Между тях слагаме скилидките чесън, поръсваме пак с подправките, останалия ориз и слагаме от зелето.

Накрая поставяме пилешките бутчета, и между тях нареждаме нарязаната на парчета домашна наденица.

Отгоре поставяме и нарязаното зеле и останалите два листа зеле.

Смесваме зелевата чорба заедно с виното и го изсипваме. Поставяме приготвената капама във фурната и печем за 2.5 часа.[подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар