Джинджифилови коледни бисквити

АнабелАнабел
Копирайтър
359
3
50
24/12/2018
"Сигурни сме, че ако заделите малко от джинджифиловите бисквитки за Дядо Коледа, ще получите допълнителен подарък "
Приготвяне30 мин.
Готвене8 мин.
Общо38 мин.
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 392
  • Преглеждания за месеца15
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се смесват омекналото масло със захарта и се разбиват до получаване на пухкава смес. Към тях се добавя яйцето и меда, след което сместа отново се разбива.

Прибавят се пресятото брашно, джинджифилът, канелата, индийското орехче и солта. Отново всички продукти се разбъркват и се замесва ронливо и меко тесто. Тестото се увива в стреч фолио и се поставя в хладилник поне за 1 час.

Охладеното тесто се разточва на кора върху набрашнена повърхност.

С помощта на формички се изрязват бисквити. В моят случай използвах точилка с издълбани фигурки в нея. С релефната точилка повторих разточването върху вече оформената кора.

С помощта на ринг или чаша се изрязват коледни сладки.

Джинджифиловите бисквити се пекат в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 8 минути или докато леко покафенеят по краищата.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар