Содена питка със сирене и кисело мляко

ВИОЛЕТА МАТЕВАВИОЛЕТА МАТЕВА
Експерт
390
5
169
4
21/12/2018
"Има ястия, които напомнят за древните български традиции и тази содена питка със сирене и кисело мляко е едно от тях "
Приготвяне15 мин.
Готвене35 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо9 265
  • Преглеждания за месеца211
  • Преглеждания за седмицата91
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното се сипва в купа и оформяме кладенче. Добавя се водата, киселото мляко с разбита в него сода, ябълков оцет, олио, сол, захар и бакпулвeр.

Всичко се разбърква добре на каша, после се прибавя натрошено сирене и подправката. Замесва се средно меко тесто, да не лепне.

В тава с диаметър 26 см, върху хартия за печене, се оформя плоска питка.

Отгоре се набожда с вилица. Оставя се 15 минути да почине.

Печем нашата содена питка в загрята фурна на 180 градуса за около 30-35 минути, до хрупкава коричка.

Сервираме готовата Содена питка със сирене и кисело мляко, поръсена с шарена сол.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Анонимен
Анонимен
05.12.2019 12:24
Получи се много вкусна питка.
0
0