Содена питка със сирене и кисело мляко

21/12/2018
ВИОЛЕТА МАТЕВА
отВИОЛЕТА МАТЕВАЕксперт39051694
  • Приготвяне15 мин.
  • Готвене35 мин.
  • Общо50 мин.
  • Порции4
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 357
  • Преглеждания за месеца139
  • Преглеждания за седмицата41
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното се сипва в купа и оформяме кладенче. Добавя се водата, киселото мляко с разбита в него сода, ябълков оцет, олио, сол, захар и бакпулвeр.

Всичко се разбърква добре на каша, после се прибавя натрошено сирене и подправката. Замесва се средно меко тесто, да не лепне.

В тава с диаметър 26 см, върху хартия за печене, се оформя плоска питка.

Отгоре се набожда с вилица. Оставя се 15 минути да почине.

Печем нашата содена питка в загрята фурна на 180 градуса за около 30-35 минути, до хрупкава коричка.

Сервираме готовата Содена питка със сирене и кисело мляко, поръсена с шарена сол.[подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар