Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Ребърца»Свински ребра на фурна с картофи

Свински ребра на фурна с картофи

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
9384k7k6
Свински ребра на фурна с картофи2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
3
"Истинска класика в жанра - свински ребра на фурна с картофки"

Необходими продукти

  • свински ребра - 6 - 7 бр
  • картофи - 500 гр
  • вода - 200 мл
  • червен пипер
  • чубрица
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелваме картофите и нарязваме.

В дълбок тиган поставяме олиото, загряваме го и в него запържваме ребърцата.

Поръсваме ги със сол, червен пипер и чубрица.

В тавичка поставяме картофите и отгоре нареждаме ребрата. Прибавяме и водата.

Покриваме с фолио и печем на умерена фурна около половин час.

Към края на печенето отстраняваме фолиото и оставяме картофките да хванат лек загар.

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: