Болярски шиш

17/09/2019
Приготвяне20 мин.
Готвене35 мин.
Общо55 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо20
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Парчето месо се овалва в подправки и както е цяло, се пече на 180 градуса в продължение на 1 час. По време на печенето, за да остане крехко. постоянно се обръща.

Зеленчуците се режат на шайби и се запичат в нагорещен тиган с малко олио. Слагат се в купа и се поръсват с риган, босилек, кафява захар и оцет.

Захлупват се с капак, за да се задушат. След като месото се изпече, се нарязва на шайби. Те се редят една върху друга, като се редуват със зеленчуците. Забождат се с шишче.

От десертното вино, балсамовия оцет и меда се приготвя сос, който се вари на слаб огън. С него се залива ястието.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар