Ezine.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Гювеч»Болярски гювеч със сирене и яйца

Болярски гювеч със сирене и яйца

Болярски гювеч със сирене и яйца
Снимка: Admin
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • гювеч - 2 буркана или 3 пакета замразени зеленчуци за супа
  • домати - ½ буркан
  • праз - 1 - 2 стръка
  • магданоз - 1 връзка
  • сирене - 250 г
  • кашкавал - 200 г
  • яйца - 5 - 6 бр.
  • брашно - 2 с.л.
  • олио - 4 - 5 с.л.
  • червен пипер - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В по-голяма тава налейте олиото, изсипете гювечите заедно с течността и нарязаните домати с размитото в тях брашно.

Поръсете със солта, червения и черния пипер, добавете наситнените праз и магданоз, натрошеното сирене и разбитите яйца.

Разбъркайте хубаво и печете гювеча от зеленчуци в предварително загрята умерена фурна около 30 мин.

После наръсете гювеча с домати със ситно настъргания кашкавал и го запечете до зачервяване.

Вегетариански гювеч, който ще се услади на цялото семейство.

Опитайте и вие Болярски гювеч със сирене и яйца!

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: