Агнешки шиш с гъби

Янка ГорановаЯнка Горанова
Новак
6971k637
Агнешки шиш с гъби1 / 2
08/08/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 1 кг бут
  • зелени чушки - 2 бр.
  • червени чушки - 2 бр.
  • гъби - 250 г
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва на кубчета за шиш, овкусява се със сол, черен и червен пипер на вкус и се разбърква. Оставя се да престои в хладилник поне 12 часа.

Чушките се почистват от дръжките и семената и се нарязват на едри парчета. Гъбите се почистват добре, измиват се и се нарязват на едри филийки.

На дървени шишчета се нанизват последователно месо, гъба, чушка, месо и т.н. пекат се на жар, като шиповете се въртят бавно.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: