Шилешко в гювеч

Шилешко в гювеч2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
110 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • месо - 2 кг шилешко
  • лук - 2 глави кромид
  • яйца - 12 бр
  • кисело мляко - 2 кг
  • олио - 1 к.ч.
  • брашно - 1 ч.ч.
  • магданоз - 1 връзка
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Посолете нарязаното на хапки шилешко месо, оваляйте в брашното и изпържете добре.

Подредете хапките в глинен гювеч, изсипете отгоре мазнината от пърженето, нарязания магданоз и черния пипер.

Изсипете върху месото разбитата смес от яйцата, предварително отцеденото мляко и солта и печете около час в умерена фурна.

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: