Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Гювеч»Гювеч от шилешко с ориз по румънски

Гювеч от шилешко с ориз по румънски

Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
210 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • шилешко месо - 800 г
  • ориз - 1 к.ч.
  • масло - 1.5 к.ч. краве, разтопено
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете на парчета месото, посолете ги, поръсете ги с черен пипер, сложете ги в глинен гювеч или тавичка, добавете ½ к.ч. масло и печете в умерена фурна, като през 10-ина мин ги разбърквате.

Когато месото започне да се къса, прибавете ориза, налейте 3 ч.ч. гореща вода, прибавете останалото масло, разбъркайте и печете в умерена фурна.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: