Шилешко варено

Elena TodorovaElena Todorova
Новак
921329743
Шилешко варено1 / 2
27/09/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
110 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • шилешко месо - 1.5 кг
  • карантия - 300 г почистена, сварена и ситно нарязана
  • лук - 1 глава
  • олио - 3 - 4 с.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - 15 зърна
  • дафинов лист - 2 - 3 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете почистеното месо на хапки. Загрейте олиото в тенджера и запържете за кратко месото, като бъркате.

Добавете едро нарязаната глава лук и долейте 2 л топла вода. След като заври, старателно отпенвайте. Прибавете дафиновия лист, зърна черен пипер и варете до омекване.

Добавете карантийките, предварително сварени, накълцани и доварете за още малко. Накрая посолете на вкус.

Рейтинг

4.4
52
43
30
20
10
Дай твоята оценка: