Ezine.bg»Рецепти»Основни ястия»Пълнени картофи»Пълнени картофи по баварски

Пълнени картофи по баварски

Пълнени картофи по баварски2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • кисело зеле - ½ глава
  • кайма - 500 г
  • картофи - 8 бр. средно големи
  • лук - 1 глава кромид, червен
  • див лук - 5 - 6 бр. пера или клонки магданоз
  • олио - 1 к.ч.
  • дафинов лист - 1 бр.
  • хрян - 1 с.л. настърган
  • ким - 1 щипка
  • мента - 1 щипка
  • бульон - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете обелените картофи в малко вода за 30 мин., извадете ги от водата, охладете ги и ги издълбайте с лъжица.

Запържете ситно нарязания червен лук и каймата, като непрекъснато бъркате, добавете издълбаното от картофите, което сте намачкали на пюре, кима и ментата.

Задушете много ситно нарязаното кисело зеле с дафиновия лист и хряна и когато омекне, го изсипете в намазнена тава, сложете отгоре напълнените с плънката картофи.

Запечете ястието от пълнени картофи в умерена фурна за 20–25 мин.

Порциите украсете с пера див лук или клонки магданоз.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: