Карамелизиран яйчен крем

05/06/2019
Янка Горанова
отЯнка ГорановаНовак412
  • Приготвяне15 мин.
  • Готвене15 мин.
  • Общо30 мин.
  • Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо37
  • Преглеждания за месеца35
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесват се жълтъците и захарта.

Сметаната се загрява почти до кипване. Сваля се от огъня и се изсипва в жълтъците. Прибавя се есенцията и цялата жълтъчна смес се връща обратно на котлона.

Вари се, без да се оставя да кипне, като се бърка непрекъснато. Отстранява се от котлона малко преди да кипне.

Сместа се разпределя в 6 чаши и се оставя да се охлади 4 часа. Всяка чаша се поръсва с две супени лъжици захар. Слага се под грила за 4-5 минути, докато се карамелизира захарта.

Десертът се оставя да се охлади поне 2 часа и чак тогава се сервира готовият яйчен крем. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар