Кюфтета от картофи и гъби

13/12/2018
Марио Николов
отМарио НиколовНовак
  • Приготвяне60 мин.
  • Готвене120 мин.
  • Общо180 мин.
  • Порции4
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо87
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистените и нарязани гъби и картофи се сваряват до омекване в малко количество посолена вода с прибавка на 1 – 2 супени лъжици растително масло.

Смилат се през мелничка и се смесват с навлажнения в млякото хляб.

Прибавят се 1 яйце и един жълтък от яйце, сол, черен пипер и нарязан магданоз.

Сместа се омесва и от нея се оформят картофени кюфтета, овалват се в брашното, а след това в разбитото с отделения белтък яйце и накрая в галета.

Пържат се в гореща маслена баня, като се обръщат с лъжица (лопатка).

Поднасят се със салата според сезона. Със спаначено пюре си подхождат много!

[подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар