Начин на приготвяне
За начало трябва да подготвим тиквичките - измиваме ги и обелваме кората им. Тъй като те ще пуснат много излишна вода, трябва да ги отцедим. Най-добре това става, като се насолят и оставят за час в гевгир.
В подсолена вода сварете картофите и ги намачкайте с вилица.
Гъбите обелете и нарежете на кубчета. Кашкавала настържете на едро ренде.
С ръка изстискайте хубаво тиквичките. Те, заедно с гъбите и кашкавал прибавете към намачканите картофи.
Подправете със сол и черен пипер на вкус. Разбъркайте всички продукти. От тази смес оформете зеленчукови кюфтета.
Загрейте тиган с олио.
Подготвените кюфтета от тиквички с картофи и гъби оваляйте в брашно и изпържете от двете страни до златисто.