Чернокоп на барбекю

07/12/2018
Стоянка  Русенова
отСтоянка РусеноваГуру132815822096
  • Приготвяне10 мин.
  • Готвене30 мин.
  • Общо40 мин.
  • Порции2
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо123
  • Преглеждания за месеца30
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • чернокоп - 1 кг
  • сол - за поръсване
  • сланина - за намазване на барбекюто
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разцепваме чернокопа от към корема. Отделяме вътрешностите и хрилете, като не отстраняваме главата и измиваме много добре, така че черната ципа по вътрешността да се отстрани.

Посипваме със солта навсякъде и оставяме да престои. През това време си палим огъня в барбекюто и оставяме, докато се превърне в жар.

Отгоре си поставяме скарата и изчакваме да се нагрее добре и след това намазваме със сланината. Подреждаме рибките и следим внимателно да не изгорят, като обръщаме и от двете страни.

Сервираме печената риба, докато е още топла. Много вкусно става този Чернокоп на барбекю - опитайте! [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар