Пирог от сметаново тесто с манатарки

04/12/2018
Приготвяне20 мин.
Готвене50 мин.
Общо70 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо64
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества
Пирог

Начин на приготвяне

Задушете в маслото нарязаните на едро манатарки, наръсете с нарязания копър, черния пипер и солта, прибавете сметаната и запържено предварително брашно.

След като сместа кипне, я отстранете от огъня и оставете да изстине.

Разточете от сметаново тесто две тънки кори, които да равни на тавата, която ще използвате.

Върху първата кора, която сте сложили в чиста (без мазнина) тава, изсипете приготвената плънка, покрийте с втората кора и защипете плътно краищата.

Намажете пирога с яйцето, поръсете го с галетата, набодете го с вилица (или направете два леки прореза) и печете в силно загрята фурна до златисто.

Мини дървен валяк за тесто
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Мини дървен валяк за тесто
7.80 лв.
Виж ››

Вместо да се мъчите с точилката, доверете се на този практичен дървен мини валяк, с чиято помощ тестото за пица се разточва за нула време

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар