Пълнена кокошка по руски

28/02/2019
  • Приготвяне40 мин.
  • Готвене90 мин.
  • Общо130 мин.
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо60
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • кокошка - 1 бр. средно голяма
  • картофи - 6 бр.
  • сметана - 100 г
  • масло - 150 г краве
  • черен пипер - на вкус, млян
  • сол - на вкус
  • За плънката
  • говеждо месо - 350 г
  • моркови - 2 бр.
  • гъби - 200 г мариновани
  • галета - 150 г
  • каймак - 100 г
  • черен пипер - на вкус, млян
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете смляното говеждо месо, ситно настърганите моркови, галетата, каймака, накълцаните гъби, солта и черния пипер, разбъркайте хубаво и оставете в хладилника.

Натрийте кокошката отвън и отвътре със сметаната и солта, напълнете с приготвената плънка, зашийте и сложете в намазаната с масло тава с гърба надолу.

Оградете я с нарязаните на половинки картофи и печете пълнената кокошка във фурна, като я поливате със соса, който се отделя.

Сложете върху блюдо готовата печена кокошка, на която сте махнали конеца, гарнирайте я с печените картофи и плънката и я полейте със соса от печенето. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар