Пържени кюфтенца в доматен сос

Йозлям КадироваЙозлям Кадирова
Експерт
336
47
74
3
30/11/2018
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо506
  • Преглеждания за месеца36
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете филийката хляб в прясното мляко за около 5 минути.

Смесете каймата с дадените подправки, добавете накиснатата филийка и омесете или бъркайте с шпатулка, докато се смесят продуктите много добре.

Оформете малки кюфтенца, като си намажете ръцете с няколко капки олио, тъй като е леко лепкаво и трудно се правят кюфтета.

Овалвайте ги добре с брашно и изпържете до полуготовност.

Обелете доматите и минете през ренде (можете да използвате и домашна доматена консерва като използвате около 200 мл от нея).

Нарязаните на ситно лук и чесън запържете в олиото от кюфтенцата. Сипете доматите, запържете 1 минутка, добавете полуготовите кюфтенца и водата и оставете да покъкри.

Когато яхнията достигне желаната гъстота - смъкнете от котлона и пасирайте като махнете за малко кюфтенцата, а после си ги върнете обратно.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар