Бавно печен свински джолан в гювеч

АнабелАнабелКопирайтър342344
29/11/2018
"Не е нужно да стоите пред печката, докато джоланът се пече, но от друга страна, ако не можете да откъснете очи от него ..."
Приготвяне20 мин.
Готвене240 мин.
Общо260 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо9 331
  • Преглеждания за месеца754
  • Преглеждания за седмицата10
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинският джолан се измива и подсушава. Поръсва се със сол, черен и червен пипер. Накрая се овкусява със суха мащерка, след което се поставя в хладилника за няколко часа. Дъното на глиненият гювеч се намазнява, поставят се необелени целите скилидки чесън, а върху тях джолана.

Налива се малко вода, гювечът се похлупва и поставя във фурната. Пече се първият половин час на 220 градуса, след което температурата се намалява на 150 градуса.

Картофите се обелват и нарязват на средно големи парчета, морковите на колелца, гъбите и лукът на шайби. Всички зеленчуци се овкусяват със сол и олио.

Прибавя се и малко царевично брашно. Разбъркват се и по средата на печенето се слагат около джолана. Малко преди готовност капакът се маха, а ястието се допича. Получава се невероятно печено свинско месо.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар