Ezine.bg»Рецепти»Основни ястия»Яхния»Яхния със зеленчуци и кюфтета

Яхния със зеленчуци и кюфтета

ВИОЛЕТА МАТЕВАВИОЛЕТА МАТЕВА
Експерт
4291k1k5
Яхния със зеленчуци и кюфтета
Снимка: ВИОЛЕТА МАТЕВА
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • картофи - 4 бр. едри
  • олио - 50 мл
  • кайма - 300 г
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • грах - 1 шепа замразен
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • риган
  • чубрица
  • кимион
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Омесваме каймата с чубрица, кимион и се оформя на кюфтенца. Лукът се почиства и нарязва на ситно, морковът - на полумесеци, картофи - на едри кубчета.

В тенджерка се загрява олио, запържваме първо кюфтенцата, докато променят леко цвета, си и изваждаме в чиния.

Запържва се лук с щипка сол да омекне. Прибавят се и останалите зеленчуци, да се позапържат, и сипваме червен пипер. Разбърква се бързо, да не изгори, и наливаме гореща вода да покрие продуктите.

Връщаме кюфтенцата в соса и готвим до готовност на зеленчуците.

Овкусява се на вкус и поднасяме за обяд.

Ако е много рядка, яхнията се сгъстява с 1 с.л. брашно, разбита на кашичка.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: