Ezine.bg»Рецепти»Основни ястия»Мусака»Мусака от праз и сирене

Мусака от праз и сирене

Мусака от праз и сирене2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
6

Необходими продукти

  • праз - 1 кг
  • домати - 5 бр. стерилизирани
  • сирене - 200 г натрошено
  • кашкавал - 100 г
  • яйца - 3 бр.
  • брашно - 1 с.л.
  • прясно мляко - 250 мл
  • олио - 60 мл
  • масло - 50 г краве
  • магданоз - ½ връзка
  • черен пипер - на вкус, млян
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Задушете в 2/3 от олиото и маслото почистения, измит и нарязан на дребно праз, докато омекне.

Добавете ситно нарязаните обелени домати и задушавайте още малко.

Охладете задушения праз и прибавете натрошеното сирене, наситнения магданоз, черния пипер и солта.

Изсипете разбърканата смес в намазнена тава и запечете леко във фурната.

Запържете леко в останалото олио и масло брашното, разредете с млякото и разбитите яйца.

С получения бешамелов сос залейте запечената мусака, поръсете с настъргания кашкавал и запечете отново до леко зачервяване.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: