Свински късчета с гъби в гювеч

04/10/2018
Приготвяне30 мин.
Готвене70 мин.
Общо100 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо3 153
  • Преглеждания за месеца124
  • Преглеждания за седмицата100
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • свинско месо - 2 кг от бут
  • печурки - 500 г
  • моркови - 3 бр.
  • лук - 3 - 4 глави
  • олио - 3 с.л.
  • соев сос - 3 с.л.
  • сол
  • бахар - на зърна
  • черен пипер - на зърна
  • зеленчукова подправка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете свинското месо на малки късчета. Обелете лука, почистете морковите. Нарежете зеленчуците на ситно.

Загрейте олиото в дълбок съд. Прибавете нарязаните зеленчуци. Задушете ги до омекване. Добавете и месото. При непрекъснато бъркане гответе, докато месото промени цвета си.

Овкусете със сол, добавете черния пипер, бахара и соевия сос.

Почистете гъбите, ако е необходимо ги нарежете. Прибавете ги към месото. Разбъркайте и изсипете всичко в глинен гювеч.

Похлупете с капак и сложете гювеча във фурната.

Включете фурната на 200 градуса.

Печете около час, след което проверете готовността на месото. Ако е необходимо допечете. В края на печенето може да отстраните капака.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар