Постен гювеч с гъби

Росица ПетроваРосица Петрова
Експерт
3732k5k1
Постен гювеч с гъби
Снимка: Росица Петрова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Семпъл, но много вкусен постен гювеч, богат на вкусове и аромати"

Необходими продукти

  • картофи - 4 - 5 бр. средни
  • чушки - 2 бр. червена и зелена
  • гъби - 300 г
  • моркови - 1 бр.
  • лук - 1 глава
  • олио - 50 мл
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
  • чили
  • мащерка
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и нарежете всички зеленчуци и гъбите.

Сложете ги в съда, в който ще печете. Аз ползвах съд от йенско стъкло с капак.

Прибавете всички подправки и сол на вкус и разбъркайте добре.

Налейте 1 чаша зеленчуков бульон или вода и полейте с олиото.

Затворете съда с капака и сложете гювеча в студена фурна да се пече на 200 градуса за 1 час.

Сервирайте постния гювеч с гъби, поръсен с пресен магданоз.

Добър апетит!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: