Патладжани с пармезан

05/03/2013
Роси Трифонова
отРоси ТрифоноваДарт Вейдър3753322
  • Приготвяне30 мин.
  • Готвене50 мин.
  • Общо80 мин.
  • Порции4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 278
  • Преглеждания за месеца69
  • Преглеждания за седмицата29
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете на филии патладжаните. Посолете ги обилно, оставете под наклон за 30 минути, след което ги изплакнете и подсушете.

Загрейте олио за пържене. Овалвайте патладжаните в брашно и ги изпържете.

Загрейте в тенджерка малко мазнина и запържете скълцания чесън. Добавете пасираните домати и сварете соса. Овкусете го с подправки.

Подредете патладжаните в тавичка. Залейте с доматения сос и сложете да се пече в загряна фурна за 15 минути.

Извадете, поръсете обилно с пармезан и галетата и върнете да се запече до готовност. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 3
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар