Патладжани с пармезан

Роси ТрифоноваРоси Трифонова
Дарт Вейдър
591
1k
22
2k
05/03/2013
Приготвяне30 мин.
Готвене50 мин.
Общо80 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 566
  • Преглеждания за месеца25
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете на филии патладжаните. Посолете ги обилно, оставете под наклон за 30 минути, след което ги изплакнете и подсушете.

Загрейте олио за пържене. Овалвайте патладжаните в брашно и ги изпържете.

Загрейте в тенджерка малко мазнина и запържете скълцания чесън. Добавете пасираните домати и сварете соса. Овкусете го с подправки.

Подредете патладжаните в тавичка. Залейте с доматения сос и сложете да се пече в загряна фурна за 15 минути.

Извадете, поръсете обилно с пармезан и галетата и върнете да се запече до готовност.

Рейтинг

5 3
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар