Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Заешко месо»Заешки бутчета с плънка

Заешки бутчета с плънка

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k4k
Заешки бутчета с плънка2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
75 мин.
Порции
2
"Изискано, стилно и много вкусно - ето това е предложението ни за днес"

Необходими продукти

  • заешко месо - 2 бутчета,
  • спанак - 100 гр. или лапад
  • маслини - 8 бр.
  • ядки - шам - фъстък 30 гр,
  • галета - 3 с.л.
  • лук - бял 2 глави
  • яйца - 1 бр.
  • зехтин - 2 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • заешки бъбреци
  • заешки дроб - черен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Заешките бутчета се обезкостяват, измиват, подсушават и намазват със зехтин. Сложете в малка тавичка за печене половин супена лъжица зехтин.

Включете фурната на 210 градуса и оставете да се затопли. Нарежете маслините на продълговати ленти. Размесете с почистения шам - фъстък, галетата и яйцето.

Обелете и накълцайте на ситно лука. Сипете останалия зехтин в тенджера, загрейте на котлона и изпържете лука до златисто. Добавете бъбреците и черния дроб и обръщайте на всеки две минути докато се изпържат. Извадете ги и ги нарежете на кубчета. Прибавете всичко към сместа и разбъркайте.

В кипнала вода сложете спанака или лапада за около 1 минута, извадете и отцедете внимателно. Нарежете и прибавете към плънката. Сложете сол и черен пипер на вкус и разбъркайте.

Поставете заешките бутчета върху дъска и внимателно сложете плънката в тях. Прилепете двете страни и увийте с конец. Може да ги фиксирате допълнително с напречно забити клечки за зъби.

Поставете бутчетата във тавичката със зехтин и сложете във фурната. Обръщайте ги от време на време, за да хванат златиста коричка и от двете страни, като добавяте по малко вода.

Когато бутчетата се опекат, извадете клечките и свалете конеца. Нарежете на филийки.

Можете да сервирате това ястие топло или студено по желание.

Рейтинг

4
51
42
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
Правя подобна рецепта но без спанака,маслините а добавям обилно пресен лук.
29.02.2016 22:05