Начин на приготвяне
Заешките бутчета се обезкостяват, измиват, подсушават и намазват със зехтин. Сложете в малка тавичка за печене половин супена лъжица зехтин.
Включете фурната на 210 градуса и оставете да се затопли. Нарежете маслините на продълговати ленти. Размесете с почистения шам - фъстък, галетата и яйцето.
Обелете и накълцайте на ситно лука. Сипете останалия зехтин в тенджера, загрейте на котлона и изпържете лука до златисто. Добавете бъбреците и черния дроб и обръщайте на всеки две минути докато се изпържат. Извадете ги и ги нарежете на кубчета. Прибавете всичко към сместа и разбъркайте.
В кипнала вода сложете спанака или лапада за около 1 минута, извадете и отцедете внимателно. Нарежете и прибавете към плънката. Сложете сол и черен пипер на вкус и разбъркайте.
Поставете заешките бутчета върху дъска и внимателно сложете плънката в тях. Прилепете двете страни и увийте с конец. Може да ги фиксирате допълнително с напречно забити клечки за зъби.
Поставете бутчетата във тавичката със зехтин и сложете във фурната. Обръщайте ги от време на време, за да хванат златиста коричка и от двете страни, като добавяте по малко вода.
Когато бутчетата се опекат, извадете клечките и свалете конеца. Нарежете на филийки.
Можете да сервирате това ястие топло или студено по желание.
Коментари