Кюстендилска баница с праз и сирене

ВаленаВаленаНовак
14/02/2013
"Мераклийска баница с праз и сирене, която всеки иска да опита - затова даваме и точната рецепта "
Приготвяне30 мин.
Готвене45 мин.
Общо75 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 304
  • Преглеждания за месеца30
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Празът се задушава нарязан ситно в мазнината до омекване. Охлажда се и се разбърква с яйцата, сиренето и киселото мляко.

От брашното, содата, малко сол и вода се замесва средно твърдо тесто, което се оставя да престои на студено за 1 час. След това се разстила по дъното и стените на намазнена тава, като се оформя ръбче хубаво по краищата.

Слага се да се запече във фурна. След това се разпределя плънката и се пече още 30 минути в умерена фурна.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар