Тази рецепта коментираха

Коментари (5)

Изпрати
Дида
Дида
23.01.2016 14:38
Аз го правя със саламура - на 1 л вода - около 1 ч.ч. морска сол. Познава се дали е добра саламурата, като сложиш в нея яйце, което да се покаже колкото монета от един лев отгоре. Месото се кисне за 24 часа, като плътно го притискам в тенджерата с една чиния. Моите парчета са доста големи - около 40 см дължина и около 15-20 см е лицето на филето. След това наръсвам само чубрица и малко смлян черен пипер върху плота в кухнята и овалвам месото. Преди да го овалям, го поизцеждам, но не го попивам. С дебел конец го пробивам два пъти, за да е по-стабилно и висвам на прът, на терасата. Съхненето става за не повече от 10-15 дни. Тази година направих повече парчета и се питам дали мога да съхранявам филето във фризера? Някой съхранява ли го така? Нямам място в хладилника, а искам да имам месце чак до другата зима.
7
1
38866
38866
21.02.2016 21:38
филето може да се съхранява във фризера в найлонова торбичка не се губи вкус и мирис .Така съхраняваме и суджука .
7
1
Paur
Paur
14.08.2013 09:45
Времето за сушене е много!!! Ще стане каиш!
От опит - най представително става не от бонфиле, а от контра филе. Бонфилето изсъхва много. Най-вкусно и бавно - от врат.
Приготвям го така - почиствам от ципите, надупчвам с окрехкотител или вилица, намазвам със захар(плодова), заривам в едра сол, след 24 часа - по горната процедура. Съхне...докато изсъхне и се втвърди отгоре добре.
Един секрет - след свалянето от теля - поставете в найлонова торбичка, в хладилника и почакайте около седмица. Влагата от средата ма месото се преразпределя навън и консистенцията става отлична... дано съм бил полезен
39
0
илиян
илиян
22.12.2012 22:27
с каква сол се осолява?ситна или едра сол?
20
2
Драгана
Драгана
27.10.2012 13:59
Просто вземаш парче рибица и ги овкусяваш
0
2
Martin
Martin
25.10.2012 14:55
Рецептата ми харесва и бих желал да пробвам, но би ли уточнил как точно да се нареже месото за да се подправи? На гребен, по дължина на бута или някакъв друг начин?
0
1
Николай
Николай
27.12.2014 13:47
задължително трябва да се изкисне 1-1,5 часа, иначе става на пастърма...
4
0