стават по пухкави ако се сложи 1 каф.лъж. сода за хляб и 1каф лъж.
бакпулвер
07.03.2014 11:31
1
1
fidel
Здравей, и мн бл за рецептата )))))))))))
04.03.2014 20:54
МАРИЯ
Това са содени питки,след като се омесят се слагат в добре намазана тава с олио и всяка питка се прави на топче с добре намаслни ръце с олио от тавата,може вътре в питката да сложите кренвирш,кашкавал,луканка после леко се притискат отгоре с ръка ,да се послегнат,защото от содата при печене се надигат и отгоре се слага бучка масло- печат се в загрята фурна - 300 градуса на първото стъпало ниско в печката - като се зачервят са готови
11.09.2013 22:09
4
1
вили
в тази рецепта не пиша да има яйца
01.09.2013 12:24
1
Мария
Това всъщност да така наречените "Добруджанки",които ги знам от 30 години. Вкусни са и всички в къщи ги обичат. Утре сутрин тях ще приготвям за закуска.А на тези домакини,които пишат че не им се получава мога да кажа, че това е най- простото тесто,което може да омеси една жена.Слагаш сиренето,яйцата, млякото със содата и готово. Отгоре аз ги режа с ножа на кръст и в цепнатината слагам бучката с маслото. Като се опекат стават като розички.
30.08.2013 21:44
7
Д.Радева
предварително загрята фурна на 200 градуса без вентилатор, ако е с вентилатор 180!
26.08.2013 21:49
1
1
liliq
Аз правя такива много отдавна може и кашкавал да се настърже.А по повод писаното от предходните за градусите аз като давам на мои познати рецепти винаги казвам печете според вашата фурна защото всяка фурна е различна и всеки пече по различен начин.
17.08.2013 08:40
1
Toni
Страхотна рецепта - бързо, лесно и много вкусно!
Добър Апетит.
02.11.2011 20:01
suzana
Страхотни питки са.
20.10.2011 16:40
krasi
Направих два вида смес. Едната по рецептата, другата с повечко брашно.
31.01.2011 19:06
krasi
Хора, хубави рецепти, но пишете колко градуса и къде се слагат във фурната. На мен не ми стана.
31.01.2011 19:04
1
Зорница
На мен не ми се получиха. Може би не уцелих температурата. Сложих ги на загрята фурна първо на 150 и после на 170.
16.01.2011 19:29
вероника
И аз ги пробвах разкошниса.
07.01.2011 10:52
Мая
Много са вкусни, често ги правя, лесно се приготвят, мога да ги препоръчам.
бакпулвер
Добър Апетит.