Начин на приготвяне
Пресейте брашното със солта в купа. Отделно угасете содата в оцета и разбъркайте добре.
Добавете киселото мляко и разбъркайте до шупване на сместа. Хубаво е да използвате мляко с висок процент масленост.
Изсипете сместа при брашното и бъркайте с лъжица, като добавяте постепенно водата. Тестото не се меси, защото е по-лепкаво и гъсто.
Изсипете го във форма с хартия за печене и го загладете с мокра ръка или лъжица - така ще се получи гладка коричка на хляба.
Изпечете хляба в загрята на 180-200 градуса фурна около час. Ако искате хлябът да е с по-мека кора, сложете във фурната съд с вода.
Извадете готовия хляб, напръскайте го леко с вода и го завийте с кърпа.
Лесният безглутенов хляб от лимец е готов.
Коментари