Ezine.bg»Рецепти»Хляб и питки»Сладък хляб»Бананов хляб с лимец

Бананов хляб с лимец

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
8822k17k
Бананов хляб с лимец
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8
"Банановият кекс е перфектната компания за вашето следобедно кафе или чай"

Необходими продукти

  • банани - 2 бр. добре узрели
  • брашно от лимец - 180 г пълнозърнесто
  • яйца - 1 бр.
  • краве масло - 100 г меко
  • кафява захар - 150 г
  • мед - 1 с.л.
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • лимонов сок
  • прясно мляко - 65 мл
  • ванилия - 1 пакетче
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Банановият хляб всъщност е вид кекс, който е много сочен и изключително ароматен. Сами ще се уверите и колко е лесен за приготвяне.

Бананите се намачкват с цитрусовия сок и при тях се слага и содата.

Маслото се разбива с кафявата захар и когато сместа стане по-светла, се чуква яйцето, а разбиването продължава.

След това се слагат бананите, медът, прясното мляко, брашното и ванилията и отново се бърка.

Получава се гъсто кексово тесто, което се сипва в стандартна намаслена и набрашнена форма за терин. Заравнява се отгоре с шпатула.

Сладкият хляб се пече в предварително загрята фурна на 170-175°C.

Щом продупчите с дървена клечка и тя излиза чиста, значи е готов.

Банановият хляб с лимец се оставя да изстине върху решетка и тогава се нарязва.

Разкошен за компания на всяка чаша кафе или мляко!

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: