Агнешко бутче с винен сос

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k9199581k
Агнешко бутче с винен сос1 / 2
28/04/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
110 мин.
Общо
150 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • агнешко бутче - 1 бр. около 1 кг
  • пушени гърди - 100 г
  • масло - 50 г
  • дафинов лист - 1 бр.
  • черен пипер - 10 зърна
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • магданоз - 5 стръка
  • чесън - 4 скилидки
  • червено вино - 150 мл
  • брашно - 2 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • вода - 200 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Шпиковаме измитото и подсушено бутче с нарязаните пушени гърди и скилидки чесън.

Загряваме маслото и в него запържваме от всички страни месото, поръсваме го с червен пипер и сол и заливаме с виното и водата, прибавяме черния пипер, дафиновия лист и наситнения магданоз. Покриваме съда с капак и задушаваме докато месото омекне.

Вадим го и го нарязваме на филии, които нареждаме в сервизна чиния и държим на топло.

Прецеждаме соса от месото, кипваме го и го сгъстяваме с брашното, оставяме да поври на тих огън за около 20-25 минути и с него заливаме месото.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: