Крем карамел със сметана

ЮлияЮлияНовак
27/04/2009
"А вие си мислехте, че крем карамелът не може да стане още по-вкусен "
Приготвяне10 мин.
Готвене15 мин.
Общо25 мин.
Порции5-6 бр.
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо12 655
  • Преглеждания за месеца53
  • Преглеждания за седмицата5
  • Коментари2 пъти
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Карамелизира се 60 гр. захар, залива се с врящо мляко и се вари, докато се разтвори захарта. Прибавя се останалата захар и щипка сол.

В сметаната се разбиват брашното и жълтъците и се изсипват в млякото с непрекъснато бъркане.

Сместа се дърпа от огъня и се разбива, докато се охлади. Прибавят се разбитите на сняг белтъци.

Кремът се поднася с ванилов или бадемов сос.

Рейтинг

5 5
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Йорданка Тасева
Вкусен и приятен крем!
0
0
Руми
Руми
22.08.2013 17:14
Крем карамел е печен крем, а не варен. Тази рецепта която чета тука е за варен крем с брашно, вместо с нишесте. В моя дом се нарича "Крем Ванилия" и е един от любимите ми от моето детство. Мама и баба го правеха без сметана, а аз по -късно го "подобрих" със сметана. Печен крем със сметана и карамелизирана захар отгоре се нарича "Крем Брюле", а този на снимката си е "Крем Карамел" по познатата на всички рецепта. Много лъжете със снимките.
6
0