Начин на приготвяне
Сипваме захарта в правоъгълна тефлонова формичка. Отгоре разпределяме маслото и добавяме портокаловия сок.
Загряваме фурната на 200 градуса и слагаме захарта вътре до получаване на светъл карамел, като от време на време разбъркваме.
Кипваме млякото и го отместваме от котлона. Разбиваме на ръка яйцата със захарта и добавяме на струйка млякото, като разбъркваме.
Добавяме ванилията и портокаловата есенция и изливаме върху карамела.
Печем нежния крем карамел на 150 градуса на водна баня около 1 час.
Оставяме портокаловия крем карамел напълно да се охлади и го прибираме в хладилника за една нощ.
След това обръщаме в широка тава, нарязваме на парчета и сервираме.
Коментари