Начин на приготвяне
Сипете прясното мляко (отделете 150 мл) на котлона. Добавете захарта, канелата, корите от лимон и портокал. Загрейте до разтварянето на захарта и отместете.
Разбийте с царевичното брашно жълтъците и заделените 150 мл мляко. Щом се получи хомогенна смес, добавете на тънка струйка топлото мляко и не спирайте да бъркате. Преди да добавите млякото е най-добре да го прецедите през фина цедка от канелата и корите.
Внимавайте жълтъците да не се сварят. Върнете в тенджерата на котлона и бъркайте до сгъстяване на крема.
Сипете крем карамела в купички и изпечете на водна баня до получаване на хубава златиста коричка. Щом се охлади напълно го извадете.
Поръсете с кафява захар и разтопете с горелка.
Каталунският крем карамел е готов.