Начин на приготвяне
Разрежете патладжана на 2 и го издълбайте, осолете и оставете за 20 минути. лед това го изплакнете и го подсушете. През това време пригответе плънката. Нарежете почистените моркови, магданозени корени и лука.
Пасирайте ги заедно с мазнината. Добавете предварително запържените домат, скълцан чесън, червения пипер и сол.
Сложете всичко това на котлона да кипне и към сместа добавете нарязаните предварително сварени яйца и разбъркайте.
Напълнете патладжаните със зеленчуковата смес и ги сложете в кошницата за готвене на пара. Сложете да се варят на пара до готовност.
През това време пригответе и соса, като в капки олио запържите брашното и го разредите с горещия бульон при непрекъснато бъркане. Щом се сгъсти, добавете и разбъркайте с доматеното пюре и сметаната.
Поднесете пълнени патладжани със зеленчуци на пара поляти със соса.