Начин на приготвяне
Средно големи патладжани се почистват от дръжките и се издълбават от вътрешността. Посоляват се, обръщат се с отвора надолу и се оставят, за да изтече черния и горчив сок.
В мазнината се задушават последователно лука, чушките, издълбаната вътрешност на патладжаните, чесъна, всички нарязани на ситно, докато останат на мазнина. Към тях се прибавя натрошеното сирене и ситно нарязания магданоз. С получената смес се пълнят отцедените патладжани.
Нареждат се изправени един до друг в тавичка и се похлупват с кръгчета от домати. Сипва се малко топла вода в тавичката и ястието се пече в умерена фурна.
Когато патладжаните омекнат, се заливат със смес от прясно мляко и яйце.
Отново се запичат. Сервират се с резенче лимон.